Eilen alkoi työt loman jälkeen. Nukuin yön hyvin, ei ollut sitä perinteistä kellon tarkkailua, heräsin pari minuuttia ennen kellon soittoa ja oli oikeasti kiva aloittaa työt. Joululoma teki todella hyvää. Päivä meni tosi nopeasti ja lapset olivat palanneet normaaleiksi, sen jouluisen hätkeltämisen jälkeen :)

Kävimme mäenlaskussa, teimme " jouluhaastattelut", juttelimme joululahjoista, pelasimme ja tietysti lapset myös leikkivät paljon. Eilen yksi lapsista oli vielä lomalla, mutta tänään paikalla on koko jengi. Ulkona on pirteä pakkaspäivä, -11 astetta. Loppuviikoksi onkin luvattu sitten parin kymmenen asteen pakkasia.

Joululomalla sain luettua yhden hyvän kirjan, sekin Antti Heikkisen kirjoittama ; Pihkatappi. Tykkäsin kovasti. Olen syönyt ihan hirveät määrät joulukarkkeja, voihan plääh, Toffifeet menee alas ihan hujauksessa. Täytyy pikku hiljaa ottaa itseäni niskasta kiinni ja vähentää niiden syöntiä.

Vuosi tosiaan vaihtui muutama päivä sitten. En tykkää uuden vuoden aatosta, se on jotenkin niin pelottava raketteineen ja juhlimisineen. Siis en tietenkään pelkää niitä raketteja, vaan sitä mitä niiden kanssa voi tapahtua. Ja siihen päälle vielä monien nauttimat juhlajuomat. Lähinnä poikien uuden vuoden vietto pelottaa aina, mutta kunnialla selvittiin tälläkin kertaa. Neitin kanssa kävimme katsomassa läheisellä kentällä rakettien ampumista ja kovasti neiti niitä ihaili. Ei pelännyt enää ollenkaan. Tinatkin tuli valettua, mieheni ja neitin tinat täynnä rahaa, minun tinani täysin sileä ja tasainen, mutta se ei kyllä yllättänyt yhtään :)

Sain joulun seutuun taas työtarjouksen siskoltani ja hänen mieheltään. Mietin sitä ihan vakavissani, kunnes eilen taas totesin, etten koskaan voi olla heillä töissä. Siinä on liian paljon menetettävää. Haluan pysyä hyvissä väleissä siskoni kanssa ja mikäli hänen miehensä olisi työnantajani välimme tulisivat varmasti huononemaan. Olen niin monesta asiasta täysin eri mieltä hänen miehensä kanssa, että ristiriidoilta ei varmasti vältyttäisi. Eilen suorastaan järkytyin hänen " kasvatusperiaatteistaan" oman poikansa kohdalla. Ja minä kun en osaa pitää suutani kiinni, jos asia minusta ei mene oikein. Joten jatkan hyvillä mielin omassa työssäni lasten parissa :)

Mutta nyt kuuluu pihalta auton hurinaa, joten työpäivä alkaa. Mukavaa pakkasviikkoa ja hyvää alkanutta vuotta teille ihanat <3