Joulu alkaa olla pikkuhiljaa ohi. Ollaan jo Tapaninpäivässä ja huomenna koittaa arki. Joulu on niin ihanaa aikaa. Siis tämä kiireettömyys ja rauha, kun valmistelut on tehty ja saa vaan olla ja nauttia.

Olen nukkunut joka päivä ainakin kahdet päiväunet, välillä jopa kolmet. Joka kerta yhdessä pikku tonttutyttömme kanssa. Aaah, niin ihanaaheart Mistähän tätä unta oikein riittää? Vaikka kai sitä pystyy päivällä nukkumaan, kun yöt kojotan valveillawink

Jouluaattoa vietimme siis ihan kotosalla. Kävimme poikien kanssa kahvilla vanhempieni luona, neiti jäi kotiin päiväunille isänsä kanssa. Ei viitsitty sotkea hänen päiväuniaan joka päivä.
Syötiin ihana jouluateria hänen vielä uinaillessa vaunuissaan, kerrankin sai syödä ihan rauhassasmiley
Kinkun paistoin aattoa edeltävänä yönä. Siitä tuli oikein hyvä, vaikka ensin se vaikutti jotenkin oudolta. Paljon sitä on tullutkin syötyä, enää ei tee yhtään mieli.

Syönnin jälkeen neitikin heräili joulun viettoon. Kävimme alkuillasta hänen kanssaan hautausmaalla. Mummoni haudalla. Voi kuinka kaipaankaan mummoani. Tarvitsisin häntä täällä maan päälläfrown Tyty tosin nukkui senkin reissun, joten ei tiedä siitäkän käynnistä yhtään mitään.

Kotiin saavuttuamme pojat odottelivat jo malttamattomina lahjojen aukaisua, joten alettiin jakaa kuusen viereen ( ei puhettakaan, että olisivat sopineet alle ) lastatut paketit. Pikku tonttuneiti, joka oli puettu siihen ihanaan plyysimekkoon, lakerikenkiin ja tonttuhattuun, sai monta, monta pakettia. Poikien lahjapinot tosin olivat ainakin tänä jouluna vielä suuremmat. Vaikka tosiaan mitään älyttömyyksiä ei hommattukaan.

Neiti seurasi silmät suurina poikien lahjatohinoita ja puristeli omia pakettejaan välillä hihkuen ja kiljuen innosta. Kiljuminen tosiaan on tässä muutama viikko sitten opittu uusi ihana tapa, tosin välillä hieman hermoja raastavakinlaugh
Paketeista löytyi kaikkea ihanaa ; Vaatteita, leluja, rahaa, pieni "pipityyny" lampaan talja ja olipa kaunis itsetehty ristipistotaulukin, jossa luki " Mistä on pienet tytöt tehty..."- loru. Se oli ihanaheart

Ilta siinä sitten hypisteltiin ja ihasteltiin omia ja poikien lahjoja. Ja olin minäkin ollut aika kilttinäwink

Mutta yöllä ei sitten enää naurattanutkaan. Tyttö valvoi, valvoi ja valvoiblush Välillä iloisesti jutustellen, välillä kurkkusuorana karjuen. En tiedä mikä häntä oikein riivasi, liekö joulutohinat muistuivat mieleen, vai mikäpä lie. Mutta ääntä siihen yöhön kyllä mahtui. Joskus kolmen maissa sain hänet sitten nukahtamaan ja loppu yö meni hyvin.

Joulupäivänä kävimme syömässä siskoni perheen luona. On se vaan aina ihanaa päästä valmiiseen ruokapyötään. Se on nykyään niin harvinaista herkkua, että nautin siitä ihan täysillä. Ja aterian kruunasi jälkiruuaksi tehty karpalokiisseli, nam, se vie lähes kielen mennessäänwink

Neiti viihtyi todella hyvin, jaksoi hymyillä ja nauraa huonosti nukutusta yöstä huolimatta, vaikka päiväunetkin viivästyivät yli tunnilla. Heti kun lähdimme ajelemaan kotiin, hän vaipui unten maille ja jatkoi uniaan 4 tuntia vielä vaunuissa. Iltaunet jäivätkin sitten kokonaan siltä päivältä, mutta hyvin pikkuinen jaksoi iltaan asti ja nukkui yönsä hyvin. Tosin meillä syödään yöllä kahden tunnin välein. Hih. Mutta ei se haittaa. On niin ihanaa, kun hän ei enää temppuile tissin kanssaheart En ole vielä aloittanut hänelle kiinteiden ruokien syöttämistä. Muutaman kerran olen antanut hänen maistella lusikalla pikkuisen maissivelliä, muuten mennään rintamaidolla.

Joulupäivän iltana anoppini kävi neitiä katsomassa ja tänään tulee kahville appiukkoni, muuten olemme viettäneet Joulua oman perheen parissa. Kohta lähden piipahtamaan naapurin vanhan ukin luona. Käyn hänen luonaan viikottain, aina kun hänen omaishoitajansa, minun kummitätini, lähtee asioilleen. Siitä ei ole minulle lainkaan  vaivaa, mutta tälle ukille se on todella tärkeää. Usein käyn hänen luonaan neitin kanssa, mutta nyt hän saa jäädä jatkamaan uniaan.
Pojat viilettävät jo kavereidensa luona ja ulkona. Siitähän he nauttivat, joten saavat mennäkinsmiley

Kyllä Joulussa vaan on sellaista taikaa, että aina se sulattaa ainakin minun sydämeniheart