Juhannus alkaa olla takanapäin. Loma alkoi perjantaina, kokonaista kuusi viikkoa saisi lekotella uimarannoilla, syödä jätskiä torilla, maata aurinkotuolissa takapihalla ja vaan olla ja nauttia. Joopa joo, näin minä olin suunnitellut, mutta taitaa mennä nämäkin suunnitelmat mönkään. On niin kylmä, ettei mitään järkee!!! Juhannusviikollakin aamulämpötilat oli n.4 astetta ja kyllähän se sitten päivällä lämpeni, jonnekin 10 asteeseen. SIIS MISSÄ SE KESÄ ON??? Siihen kun vielä lisätään sellainen pohjoistuuli, ettei tukka meinaa päässä pysyä ja rankkasada niin eikös se ole ihan täydellinen lomakeli? Loma kun alkoi olin ihan epätoivoinen tuon ilman takia, eikä edes monen viikon ennusteet lupaa mitään parempaa, mutta sitten päätin että on tehtävä asennemuutos, ilmoihin kun ei pysty vaikuttamaan. Laitoin siis kaikki omat ja neitin kesävaatteet odottamaan ensi vuotta :) Kyllä se on sitten mukavampi kaivaa ne esiin JOS niitä vielä tarvitaan, kuin katsella niitä joka kerta kun vaatekaapin avaa ja alkaa kiskomaan jalkaan sukkahousuja. Ja pipoja ja hanskoja. Toppatakkejakin varmasti tarvitaan kesän aikana. Yksi hyvä puoli näissä kymmenen asteen lämpötiloissa on, eipä tarkene itikatkaan lennellä :)

Juhannusta vietettiin ihan kotona. Kaveri oli käymässä. Grillattiin, heitettiin tikkaa, tein pehmistä ( oli muuten huippuhyvää ) ulkoiltiin lähes koko päivä, vaikka siis kylmä olikin ja käytiin myös katsomassa juhannuskokkoa läheisellä rannalla. Juhannuspäivänä kärsin järkyttävästä päänsärystä huonosti nukutun yön jälkeen, mutta päänsärky on niin tuttua minun elämässäni etten edes kehtaa siitä valittaa. Nukuin pitkät päiväunet neitin kanssa ja sen jälkeen jaksoinkin rueta leipomaan. Tehtiin tytön kanssa ihania juustokinkkusarvia, nam! Sama kaveri oli käymässä, kuin aattonakin, joten taas oli huiput tikkakisat pihalla, neiti hyppi trampoliinissa, kiikkui, leikkasi ruohoa omalla leikkiruohonleikkurillaan, teki hiekkakakkuja ja touhotti tietysti mukana kaikessa :)

Loma suunnitelmia meillä ei ole. Mies on vielä pari viikkoa töissä. Käymme varmasti ainakin isovanhempiemme luona ja jos samalla reissulla kävisi myös heidän mökillään. Muita suunnitelmia ei siis ole. Pojillakaan ei ole mitään ihmeellisempiä suunnitelmia. Vanhempi poikani on vielä yhden viikon pajalla ja sitten jää kesälomalle. Nuorempi poikani aikoo lähteä ensimmäistä kertaa festereille, apua, mutta ei auta, luotettava vaan on. Voi olla, että sinne lähtee kumpikin poika. Ehkä mekin keksimme jotain mukavaa puuhaa, jota voi näin "talvikeleilläkin" tehdä.

Juuri luin iltasanomien uutisen..."Juhannusviikonlopun sää jatkuu sateisena ja koleana koko maassa. Kylmin juhannus yli 30 vuoteen!"    Näillä mennään, hyvää kolean kesän jatkoa kaikille!