Ihana juhannusviikonloppu alkaa olla takana. Torstaina kävimme jälleen siskoni perheen mökillä. Jo kolmas kesäni unelmieni kesätöissä. Talviturkki tuli heitettyä ja neiti ui jo ties kuinka monetta kertaa. Viikko on ollut mielettömän lämmin, välillä jopa tukahduttavan kuuma. Samalla mökkireissulla haimme myös ystävämme meille juhannuksen viettoon. Neiti on ollut taas hyvällä päällä, lomanaloitus raivoa kesti sen yhden päivän. Hän on aina osannut leikkiä hyvin yksinkin ja viihtynyt omia juttujaan puuhastellen.

Juhannnusta vietimme kotona. Aattona tosin kävimme vanhempieni luona syömässä ihanaa isäni valmistamaa savulohta uusien perunoiden ja salaattien kera. Äitini vietti juhannusta perinteisesti mummoni mökillä, mutta isä ei leikatun selkänsä takia viitsinyt lähteä autoon istumaan. Syömässä olivat myös siskoni miehensä kanssa. Vein tuliaisina mansikkakakun, kesän ensimmäisistä kotimaisista mansikoista. Toisen samanlaisen tein kotiin syötäväksi, hyvää oli :) Heitimme tikkaa, istuimme pihakeinussa, nautimme lämmöstä ja nauroimme vedet silmissä miettiessämme nuoruusvuosinani omistamaani vuohipukkia. Ihanaa yhdessäoloa. Mieheni ja juhannusvieraamme leikkasivat kuusiaitaamme, hirveä homma, mutta mukavaa yhdessä puuhastelua sekin. Illalla kävimme ensin koiran kanssa rannalla ja sen jälkeen juhannusjuhlissa. Naapurin tyttö lähti mukaamme. Siellä ihastelimme kokkoa, paistoimme vaahtokarkkeja ja poimimme kesän kukkia. Kotona grillasimme. Neiti söi leikkimökissään. Heitimme tikkaa. On tässä kesässäkin omat hyvät puolensa :) Vielä myöhään illalla kävimme juhannus saunassa. Voi ihana Suomen kesä!

Juhannuspäivän aloitimme mattopyykillä. Nyt on puhtaat matot kuivumassa ja odottamassa pääsyä takaisin lattialle, joskus sitten syksymmällä :) Teimme myös suursiivouksen kotonamme, siirtelimme huonekalut paikaltaan ja imuroimme ja moppasimme. Ehkei se siivous ole ihan niitä perinteisiä juhannus hommia, mutta mukavaa oli sekin puuha. Tai ainakin hetken oli sen jälkeen mukavaa, kun koti oli puhdas ja siisti, nyt ei voi enää sanoa ihan samaa :) Ja jatkoimme tietysti kuusiaita projektia. Ystäväni kävi kahvilla. Leivoin marianne-tiikerikakkua, nam. Kävin hänen kanssaan hautausmaalla viemässä kukkia hänen helmikuussa kuolleen miehensä haudalle <3 Teimme tortilloja ja nautimme muutenkin hyvästä ruuasta ja toistemme seurasta. Esikoiseni kävi myös kotona ja oli selvinnyt kunnialla myös juhannusjuhlinnasta, samoin kuin nuorempi poikani. Onneksi.

Tänään vielä käymme hoitamassa kesätyöni mökillä, grillaamme ja nautimme uusista perunoista, ja uskoisimpa että myös uimaranta kutsuu, onhan jälleen luvattu paahtavaa hellettä :)

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana juhannus!!