Uskomatonta, että siitä on jo kaksi ja puoli vuotta, kun sain ensimmäisen kerran syliini maailman suloisimman tyttövauvan. Sen ihanan äkäpussin, joka tuoksui niin ihanalta <3 Nyt siitä nyytistä on kasvanut iso tyttö, joka edelleen on yhtä ihana ja valloittava, äkäisyys vai puuttuu :)

Tänään siis pikkuiseni "täyttää" kaksi ja puoli vuotta. Hän syö valtavia annoksia ja kaikkea mitä tarjotaan. "Tää on mun lempparia" hän sanoo ainakin kinkkukiusauksen, makkarakeiton ja lohen ja perunamuusin nähdessään. Illalla ja aamulla hän syö edelleen isot annokset puuroa ja jopa pyytää sitä itse. Ja tietysti lisäksi leipää, hedelmiä,marjoja ja millon mitäkin. Hän tykkää myös Funligt-mehusta :) Välillä hän syö hienosti kaiken itse, välillä pyytää, että syötetään. Ja minähän syötän, kyllä se niin luksusta on, että hän syö, kun niin kauan taisteltiin niiden ruokailujen kanssa. 

Myös pukeminen ja riisuminen onnistuu hienosti. Paidan ja sukkahousujen kanssa hän tarvitsee apua, muuten kaikki sujuu hyvin. Ulkovaatteet hän on pukenut päälleen jo kauan aikaa, rukkasia ja kypärähattuja myöten. Ja auttaa innoissaan vaatteita myös hoitolasten päälle.

Lastenohjelmat ovat alkaneet kiinnostaa päivä päivältä yhä enemmän. Pikkukakkosen hän malttaa joskus katsoa jopa kokonaan, joskus ei sekunttiakaan :) Tietokoneelta on muutaman kerran annettu hänen katsoa Mimiä ja Kukua ja Kaapoa hän katsoo myös. Kirjat ovat edelleen suuressa suosiossa. Samoin duplot ja megablocksit. Myös pehmolelut ja vauvan hoito on mieluista puuhaa. Lempilelu on "joulupukin rahalla" hänen itse ostamansa Rekku-koira, jonka hän nykyään ottaa myös unille viereensä. Myös askartelu, muovailu, maalaaminen ja musiikki ovat suosikki puuhia.

Yöunille hän menee aina yhdeksältä ja katsoo joka ilta isänsä kanssa "lottopallot" eli Kenon ja he kumpikin valitsevat myös Kunkkunumeron. Kerran neitin valinta osui oikeaan ja siitä hän jaksaa muistuttaa joka ilta. Yöt hän nukkuu heräämättä ja on nukkunut jo pitkään. Aamulla hän herää n.seitsemän aikaan, nyt on menossa sellainen jakso, että lähes joka aamu herätän hänet puoli kahdeksalta, kun talo on jo täynnä hoitomuksuja :) Päiväunia hän nukkuu n.kaksi tuntia.

Usein hän kertoo silmät loistaen, että "Äiti,minä ihailen J**** ( vanhinta veljeään) ja samaa hän sanoo myös Elastisesta. Aina,kun mietimme mitä unta olemme nähneet, hän kertoo nähneensä "Elastis-unia". Tänä aamuna hän sanoi minulle, että on vahainen, eikä aijo leikkiä kanssani tänään,heh. Eilen puhuimme 4-vuotiaan hoitopojan kanssa, että mikä hänestä tulee isona. Poika vastasi heti, että poliisi. Neiti tuumasi tähän, että "Höh, minustapa tulee lehmä!"

Vaipasta neiti pääsi vihdoin ja viimein eroon tammikuun aikana. Yövaippa tosin on vielä käytössä, mutta päivisin vaippaa ei enää tarvita. Aloitimme pottahommat kesän jälkeen vasta joululomalla, kokoajan sai pestä lattioita ja pyykkiä, joten päätin, että olkoon, vaippa takaisin. Kuitenkin parin viikon päästä siitä neiti sanoi itse ensimmäisen kerran, että nyt on kakkahätä ja juoksi potalle. Siitä se sitten lähti, eikä vahinkoja ole tullut kuin muutama. Otimme silloin käyttöön tarrasysteemin, aina kun pissi tai kakka tuli pottaan hän sai valita tarran. Se oli loistava apukeino. Tarroja kertyi mielettömästi ja pakastimen kylki sai uuden kirjavan peitteen. Nykyään hän sanoo vaan aina, ettei tarrat enää kiinnosta :)

Leikit sujuvat yllävän hyvin myös hoitolasten kanssa, parhaiten juuri tämän 4-vuotiaan pojan kanssa. Ulkoilu on myös ihanaa, olipa ilma mikä tahansa. Ja musiikki,hän laulaa ihanasti <3 Peppi pitkätossu raikaa monta kertaa päivässä. Eilen olimme käymässä kaupassa, pakkasin ostoksia kassalla ja hän seisoi siinä korokkeella ja lauloi kovalla äänellä "Sinisiä, punasia ruusunkukkia kannan kädessäni, kannan kädessäni, kannan kädessäni. Niitä minä annan tämän kylän pojille hyvästejä jättäissäni, hyvästejä jättäissäni" Ja sai kaikki asiakkaat hyvälle tuulelle <3