Joopa joo, blogi on muuttunut ihan erilaiseksi ja en pääse kirjautumaan tänne kuin monen monen mutkan kautta, joten jos vika ei korjaudu, jää täällä vierailuni hyvin vähäiseksi, mutta katsellaan, katsellaan...

Neiti täyttää tosiaan tänään puoli vuotta!Siis PUOLI VUOTTA!!! Ei voi mitenkään käsittää et siitä kun näin hänet ensimmäisen kerran, on jo noin kauan. Kyllä on aika mennyt hurjan nopeasti. Liian nopeasti. Kohta loppuu äitiysloma, kohta minulla ei ole enää vauvaa, voi nyyh :( Mutta ihana puoli vuotias minulla on. Aivan loistava ihmisen alku. Vaikka muutaman päivän hän onkin ollut tosi kiukkuinen, missään ei oikein ole hyvä olla, ainakaan jos minä olen lähellä :/

Tuntuu että hän kiukkuaa minulle ihan eniten, mutta niimpähän ne lapset aina :0

Meidän ihanuus istua tököttöö syöttötuolissaan, osaa juoda itse nokkamukistaan, pureskelee hampaattomalla suullaan pieniä keitetyn porkkanan palasia, jyystää kurkkua kamalalla vimmalla, liikkuu paikasta toiseen kävelytuolilla ( joo, tiedän että sitä ei kai suositella nykyisin, mutta neuvolan lääkärin luvalla uskalsin sen hankkia ), maistelee soseita hyvin vaihtelevalla menestyksellä, herää yöllä sata kertaa syömään ja toisen mokoman ähkii ja öhkii ja osaa jo esittää nukkuvaa, kun aamuisin pusuttelen häntä hereille, hän puristaa silmiään tiukasti kiinni, mutta suu on leveässä hymyssä. Aivan ihanaa katsottavaa. Hän on niiiiiiiiiin syötävän suloinen! Ja osaa hän jo osoittaa minulle mieltään, kun joku asia ei mene niinkuin neiti tahtoo. Silloin hän repii minua kasvoista ja se EI ole mukavaa :/


Lattialla neiti viihtyy myös hyvin vaihtelevasti. Välillä pitkiäkin aikoja lelujaan tutkien, kääntyy mahalleen ja taas takaisin selälleen. Pyörii väkkäränä ympyrää. Ja yrittää ja yrittää eteenpäin, mutta ei vaan vielä pääse ja siihen loppuu sit viihtyminenkin. Istuminen olisi nykyisin se paras juttu ja nythän häntä saa ihan luvan kanssa istuttaakin. Tosin neuvolasta muistuteltiin lattialla pötköttelyn tärkeydestä, että pieni pääsee opettelemaan liikkumisen taitoja, niitä kun ei istualtaan voi opetella.


Tosiaan neuvolassa olimme pari päivää sitten. Painoa neitille on kertynyt 8400g ja pituutta 66,3 cm joten hyvin tyttö kasvaa. Neuvolantäti sanoikin ettei lisäruualle kasvun puolesta olisi vieläkään tarvetta, mutta puolivuotias alkaa jo tarvita lihaa ja vijatuotteita, joten ei auta kuin pikkuhiljaa niihinkin totutella. Mitään uutta ei neuvolakorttiin tullutkaan, kuin että suojaheijasteet on jo hyvät sivuille ja eteen, muita muutoksia ei siis kuukauteen ole juurikaan tullut. Mutta ei kuulema olisi vielä tarvinnutkaan :)

Seuraava neuvola onkin sitten vasta kahden kuukauden päästä.


Neiti ei ole vieläkään alkanut kunnolla vierastamaan, ihan hyvä vaan. Silloin neljän kuukauden iässä vierasti neuvolassa ja kerran naapurin ukkia, mutta sen jälkeen ei pahemmin ketään. Katsoo kyllä aina tarkkaan pienen hetken, mutta yleensä sitten naamalle leviää ihana hampaaton hymy.  Voi, se on maailman kaunein hymy!


Leikkiäkin tyttö jo osaa. Kävimme vanhempieni luona kylässä ja äitini "velmuili" ihanasti neitin kanssa. Pyysi häntä syliin, tyttö ojensi kätensä, mutta painautuikin kiireesti olkapäätäni vasten piiloon. Tätä leikkiä he olivat monta kertaa.

Kotona hän tykkää pallon heitosta. Tai lähinnä sen pudottamisesta lattialle ja siitä kun joku sen sieltä hänelle tuo takaisin. Ja palikkatornin kaataminen on myös yksi ihana leikki. Samoin kaikki laululeikit, hän tykkää kovasti leikistä " kaksi on paatissa soutajaa", sitä me leikimme monta kertaa päivässä ja aina hän on yhtä hymyä.

Leluista paras on tällä hetkellä kärpäslätkä :0 Joo, kyllä meillä lelujakin on ihan yllin kyllin, mutta mikään ei ole niin viihdyttävä kuin tuo ihana kirkkaan vihreä kapistus ;)


Päivärytmi on edelleenkin ihan ennallaan, ainoastaan nämä pitkät päiväunet on pikkuisen lyhentyneet, muuten mennään kolmilla unilla, eikä kyllä mitään merkkejäkään, että jotkut unet voisi pois jättää.


Mutta nyt täytyy rientää kotihommiin ennen kuin neiti herää, saapa nähdä katoaako tämä kirjoitus jonnekin avaruuteen, niinkuin kävi viime huoltotauon jälkeen...


Mukavaa sunnuntain jatkoa ja paljon onnea ihanalle puoli vuotiaalleni <3