Eilen vietin neitin kanssa vapaapäivää. Siis vapaa päivää oikeasta työstäni. Aamulla lähdimme jo ennen kahdeksaa ajelemaan siskoni perheen mökille, näin siis alkoi jo kolmas kesäkausi mökki talonmiehenä :) Eilen olikin iso urakka, kun piti siivota mökki, pestä sauna ja aitta. Useampi tunti siellä vierähtikin, mutta aina on ihanaa päästä hetkeksi mökille. Kumpa olisi oma kesämökki <3 Päiväruuan söimme neitin kanssa kaupan parkkipaikalla, kylmät lihapiirakat pillimehujen kera ja kotiin pääsimme puolen päivän maissa. Tein kiireesti kotihommia ; Täytin ja tyhjensin astianpesukonetta, siistin lattioita ja valmistelin ruokia. Hetki ennätettiin olla pitkällään ja lukea muutama lastenkirja ennen kuin tukipojat saapuivat luoksemme ja parin tunnin päästä vielä toisetkin tukilapset. Mies oli autoremontissa iltaan asti ja on siellä myös tämänkin päivän. Olisi aika hurjaa olla viiden lapsen yksinhuoltaja, vaikka hyvin me oikeasti pärjättiin :)

Ruokailun jälkeen lähdimme ulkoilemaan omaan pihaan, lapset leikkivät ja minä haravoin lumikasojen välistä. Vielä ei trampoliinia pihalle pysty lumien sekaan laittamaan ja se oli kyllä lapsille suuri pettymys. Sisälle tultiin vasta iltapalalle, jonka jälkeen suihkuun koko katraan kanssa, leikkejä vappuilmapalloilla, erilaisia lauta - ja korttipelejä, iltahommat ja iltasatujen jälkeen nukkumaan. Kaikki olivat unessa vähän yhdeksän jälkeen :) Aamulla normaalien aamutoimien jälkeen lähdimme puistoon. Kävimme myös seikkailemassa metsässä ja etsimme erilaisia keväänmerkkejä. Suuntasimme vielä toiseen leikkipuistoon ja hauskaa oli. Kotona taas tutut ruokakuviot ja pienin poitsu päiväunille. Nyt lapsi katras odottelee innoissaan lauantai herkkujaan, joten täytyy hetkeksi poistua tästä koneelta :)

No niin, siellä istuu nyt lattialla viisi tyytyväistä lasta karkkien, sipsien ja popcornien kanssa ja katsovat Smurffien elokuvaa :) Tässäpä siis on minun reilu tunnin hengähdyshetkeni ja arvatkaapa mitä meinaan tehdä? No, tietysti heittäytyä noiden herkku kippojen äärelle katsomaan elokuvaa lasten kanssa :)

Ulkona tuulee niin, että tukka meinaa päästä lähteä. Säätiedotus lupasikin rajua vappumyrskyä. No, se ei yllätä yhtään, aivan mahdoton kevät ollut ilmojen puolesta. Kävimme hoitolapsien kanssa loppu viikolla Niilon ja Nellin pelle-esityksessä ja se piti olla ulkoilma tapahtuma, tietenkin näin toukokuun kynnyksellä, mutta urheilukentällä oli lunta vielä monta metriä. Onneksi saimme käyttöömme viereisen kuplahallin, jossa oli muuten ihan järkyttävän kylmä. Paljon kylmempi, kuin ulkona. Esitys oli kuitenkin loistava ja lapset nauttivat suunnattomasti. Kun katson kotimme takapihalle tässä kirjoittaessani, näen lunta, lunta ja lunta. Voi kumpa ilmat alkaisivat jo lämmetä.

Luen harvoin horoskooppeja. Nyt parina päivänä olen jostain syystä lukenut ja ne on ollut niin osuvia, että ihan hieman kauhistuttaa. Eivät ne onneksi mitään pahaa ole luvannut, osunut vaan oikein hyvin kohdalleen ;)

Kivaa lauantaita teille kaikille, nyt heittäydyn lasten kanssa Smurffien maailmaan :)