Voi voi tätä ajan kulumista, meidän pieni vauva täyttää tänään jo 8 kuukautta <3

Eilen olikin neuvola. Pituutta neiti oli saanut jo 70 cm ja painoa huikeat 9715g :) Neuvolantäti sanoi punnitessaan, että yleensä vauvat painavat vuoden ikäisenä 10 kiloa. Ohhoh, meidän neitillä siihen ei enää ole pitkä matka. No, kai se paino sitten jossain vaiheessa tasoittuu. 

Hemoglobiini oli 118 joka on kuulema oikein hyvä ja päänympärys 44 cm. Kaikki siis oikein hyvin.

Neiti taputti innoissaan käsiään ja järsi isoa mammuttia, heh, ihanan näköistä puuhaa <3 

Ryömiminenhän on jo tuttua touhua ja vauhti on huima. Tosin nykyään paljon mieluummin tyttö nousee kontalleen ja heijaa itseään siinä. Edelleenkään ei pääse eteenpäin, kuin muutaman askeleen. Ja mielestäni ei kyllä ole kiirettäkään. Pysyisi vaan vauvana vielä edes hetken.

Nyt on menossa neljäs päivä kellojen siirron ja aamu-unista luopumisen jälkeen. Ensimmäinen päivä meni hyvin, toinen oli päiväunien kannalta täysi katastrofi, eilen taas hyvä päivä ja tämäkin ainakin vielä toistaiseksi :) Tuolla se meidän auringonsäde uinuu pihalla vaunuissaan. Oma pieni myyräni <3

Ruokailut sujuu edelleen vähän niin ja näin. Välillä meni jo todella hyvin, nyt taas aikamoista houkuttelua, mutta ei kuitenkaan mitään verrattuna siihen mitä jossain vaiheessa oli. Aamupalakin on jo jokapäiväinen, tosin ei vieläkään puuroa, vaan edelleen sitä vauvajukurttia. Lounaaksi sitten on kasvissosetta, joista parhaiten maistuu perunakukkakaali ( yök ) ;) ja jälkkäriksi aina jotain hedelmäsosetta. Ja neuvolasta tosiaan saatiin ohjeeksi, että "ison purkillisen" verran sitä kasvissosetta ja päälle hedelmää sen verran, kuin vaan jaksaa syödä. Lounaalla on sitten lihasoseen vuoro( sama määrä kuin kasvissosetta ) ja jälleen hedelmää lisäksi. Välipalaa meillä ei syödä edelleenkään, rintamaito riittää ainakin toistaiseksi hyvin välipalaksi. Ja illalla vielä puuro, makuja vaihdellen. Ja sitä rintamaitoa tosiaan menee 4 kertaa päivässä ja 2 kertaa yöllä. Pitäisi kuulema olla ihan riittävä määrä. Vaikka mä stressaankin siitä lähes kokoajan :/ Siis siitä, et saako neiti tarvittavan määrän maitoa? Mut luotetaan nyt neuvolanlääkärin sanaan :)

Tytön mieluisimpia puuhia on "hippa" isänsä kanssa ;) Ja on se kyllä hauskaa katsottavaa. Tyttö painuu kauhealla vauhdilla olkkarista keittiöön ja mies konttaa perässä. Ja pois tullaan sitten toisenlaisessa järjestyksessä. Ja voi sitä kiljuntaa ja riemua :) Mun polvet ei kestä tuollaisia konttausleikkejä, joten saavat pitää isi ja tyttö sen ihan omana pelinään :) Myös pystyyn nouseminen on niitä huippu kivoja juttuja. Ihan kokoajan ja joka paikassa. Yhtään ei malttaisi istua tai olla mahallaan/selällään, kun kokoajan täytyy vaan pungertaa itsensä pystyyn. Ja siinäpä ei sitten olekaan mitään tekemistä ja voi aloittaa vaikka kiukkuamisen. Sit laskenkin aina hänet takaisin istumaan ja sama vängerrys alkaa alusta. Ja tätä tekee siis lähes koko päivän, aamusta iltaan. Musiikki ja laululeikit on myös neitin suosiossa. Kovasti tykkää leikkiä minun kanssani "kaksi on paatissa soutajaa". Ihana pikku soutaja <3

Tänä aamuna oltiinkin perhekerhossa. Ja hartaushetken neiti seisoi sylissä, yllättäin, ja aina kun laskin hänet istumaan, alkoi hirveä kajerrus ja ylös vänkääminen. Kaikkia nauratti tytön komentelu. Ollaankohan me joskus vielä ihan pulassa hänen kanssaan, kääk. Ja neiti on myös kova "puhumaan". Siis ihan kokoajan hän on äänessä, jos ei satu olemaan tutti suussa. Mutta ihanahan sitä pälätystä on kuunnella. Taisin jo kirjoittaa tuonne aijempaan kirjoitukseen näitä samoja asioita, mutta ei kai se niin vaarallista ole :)

Ihmettelin hiukan neuvolan ohjetta siirtyä jossain vaiheessa kahteen liharuokaan päivässä. Siis kasvisateria pitäisi korvata toisella liha-aterialla. Mutta niinkai se meneekin, eipä niissä valmisruuissa ainakaan ole enää 8 kk ikäiselle pelkkää kasvista. Mutta kiire ei siis ole, kun hemppakin oli noin hyvä.

Lumet on jo sulaneet pihatieltäkin, joten pulkkareissut on nyt sitten tältä talvelta ohi. Kunhan tässä selvitään tuosta kellojen siirrosta, niin täytyy yrittää saada itsensä aamuisin tuonne leikkipuistoihin. Ihanaa, kun kesä lähenee :)

Mukavia aurinkoisia kevätpäiviä ihan jokaiselle :)