Joulu alkaa olla takanapäin. Onhan jo Tapaninpäivä. Meillä oli ihana joulu. Onneksi. Selvisimme joulun pyhistä ilman mitään riitoja ja jopa puhuimme mieheni kanssa toisillemme varmaan enemmän kuin kuukausiin :)

Aattoa edeltävänä yönä paistoin kinkun. Siitä tuli todella hyvä :) Syötiin lounaaksi siis lämmintä kinkkua ja riisipuuroa. Päiväunien jälkeen lähdin lasteni kanssa vanhempieni luo kahville. Siellä olivat myös siskoni ja veljeni perheineen. Toinen pikkuveljeni oli juuri ennättänyt lähteä. Kahvien jälkeen pojat lähtivät toinen luistelemaan ja toinen kotiin, minä ja neiti kävimme vielä mummoni ja ukkini haudalla. Kyllä hautausmaa on kaunis paikka jouluna. Satoja kynttilöitä, todella kaunista.

Kotiin päästyämme olikin vuorossa jouluateria, paistia, perunoita, kinkkua, laatikoita, salaatteja, karjalanpiirakoita ja munavoita. Nam. Vaikka nyt jouluruokia ei enää teekään yhtään mieli :)

Illan kohakohta oli sitten seuraavana vuorossa. Pojatkin odottivat kovasti joulupukkia ja intoutuivat pelaamaan sählyä sisällä sitä odotellessaan. Kääk. Mutta olipa ihana seurata kaikkien kolmen lapseni yhdessä hassuttelua <3 He ovat kyllä maailman ihanimmat lapset <3 Joulupukki tuli ihanassa isossa valkoisessa parrassaan, istahti kuusen viereen ja jututti neitiä. Tosin aika hiljainen oli tyttö, vaikka uskalsi kyllä lahjansa hakea pukin kädestä. Lahjoja tulikin meille kaikille oikein monta. Tyttö sai mm.vaatteita, rahaa, lahjakortteja, Baby Bornin tarvikkeineen, muumien pehmomörön, kylpytakin, kirjoja, legoja, haukkuvan koiran ja haukkuvan Pluton, naukuvan kissan, muumiastiat, muoviastioita, pehmohedelmiä, leikattavia hedelmiä, muovailuvahoja, piirustuslevyn...Siinäpä jo suurin osa, siis paljon tuli lahjoja :) Pojatkin olivat oikein tyytyväisiä omiin lahjoihinsa ja halasivat minua lahjojen avaamisen jälkeen, kiittivät ja toivottivat hyvää joulua. Voih <3

Ilta siinä sitten leikittiin uusilla leluilla ja yö nukuttiin todella hyvin, melkein kahdeksaan asti aamulla. Joulupäivänä sitten vuorossa oli ruokailu siskoni luona. Sinnekin menin kahdestaan neitin kanssa. Hyvää ruokaa ja ihanaa yhdessä oloa. Illalla sitten kävin vielä rattailla lenkillä ja piipahdettiin samalla myös vanhempieni luona.

Tänään Tapaninpäivänä tavattiin sitten toinen siskoni perheineen, ihana oli nähdä heitäkin. Neiti on nukkunut yönsä hurjan hyvin ja ruokakin on maistunut loistavasti. Milloinkahan tähän taas tulee muutos :) Toivottavasti ei ihan heti. Joulua olemme viettäneet ystävämme kanssa, hänen joka toimi myös joulupukkina. On ollut kivaa saada hänet vieraaksemme ja ihana nähdä miten onnellinen hän kutsustamme oli, yleensä hän viettää joulut yksin kotonaan. Toivottavasti tästä tulee perinne.

Ainoa huono puoli joulussa on ollut jatkuva vesisade ja +4 lämpöastetta. Mutta minkäs teet, onneksi joulu oli muuten ihana <3