Juhannuspäivä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Mittari näyttää varjon puolella jo 22 astetta. Tulee lämmin päivä. Ihanaa, kesää siis olikin vielä jäljellä.

Vietimme juhannusaattoa ihan vaan kotona. Muutamana juhannuksena olemme käyneet mummoni ja ukkini mökillä ja se oli suunnitelma myös tänä vuonna. Joka siis jäi nyt toteutumatta. Olin kärsinyt kamalasta päänsärystä jo kaksi päivää ja valvonut edellisen yön kurkkukivun kourissa, joten en yksinkertaisesti jaksanut edes ajatella lähtöä minnekään. Päänsärky on säryistä lähes pahin, silloin ei jaksaisi tehdä mitään. Ja minulla se on vielä aika yleinen vaiva :( Yön pitkinä tunteina mietin myös paljon elämääni yleensä, löysin siitä paljon hyvää, mutta myös murheet pitivät minua hereillä. Jospa kuitenkin saisimme vielä kesän aikana lähdettyä mökille, kiva siellä olisi käydä.

Nuorempi poikani viettää jälleen juhannusta siskoni perheen mökillä. Vanhempi poikani ihan vaan tässä kotona ja kavereiden luona. Vastailen tässä samalla teidän muutamiin kommentteihin, kun en taas jostain syystä ole saanut niitä pitkilleen uudestaan auki :/ Elikkä siis kyllä on aika haaastavaa löytää yhteistä tekemistä koko perheen kesken, pojat kun ovat jo niin isoja ja neiti vielä pieni. Varsinkin vanhimman poikani mukaan saaminen on jo aika haasteellista, nuorempi innostuu vielä hyvinkin paljon kaikesta mahdollisesta, tikanheitosta, trampoliinista, uimarannasta, pelikorteilla pelaamisesta. vanhemman kanssa sitten lähinnä jutellaan niitä näitä, laitetaan yhdessä ruokaa, grillataan, katsotaan jotain telkkariohjelmaa ( Esim. Jääkiekon MM-kisat on sellainen yhteinen juttu ) ja onhan meillä nyt tietenkin kaikkia miellyttävä ja yhdistävä tekijä, tämä pieni kymmenkuinen auringonpaiste <3 Sitä me jaksetaan porukalla ihastella ja ihmetellä vaikka kuinka kauan <3

Eilen taas grillasimme yhdessä ja teimme salaattia. Kävimme myös neitin kanssa läheisellä rannalla vähän kastelemassa pieniä varpaita. Illalla piipahdimme vielä anopin luona, sekä minun vanhempieni, äiti tosin on siellä mökillä, mutta isä, minun tätini ja hänen miehensä olivat juuri kotiutuneet mattopyykiltä. Ei ole kuulema juhannuksena tungosta matonpesupaikoilla ;)

Ruokailut meillä sujuu edelleen oikein mallikkaasti ja emme ole pienentäneet annoksia, siis tyttö syö hyvällä ruokahalulla lounaalla ja päivällisellä sen ison purkin johon on vielä usein lisätty kukkakaaliperunasosetta ( neitin lemppari :0 ) ja saattaa syödä vielä jälkkäriksi jotain hedelmäsosetta vaihtelevasti. Illalla menee iso annos puuroa, aamulla jukurttia ja välipalalla millon mitäkin. Ja aina lisäksi kaikkea mahdollista sormiruokaa. ja edelleen minä nautin ihanista ruokailuhetkistä. Nykyään ruoka kelpaa myös mieheni syöttämänä, mikäli minä vaan älyän pysyä poissa näkyvistä :)

Viime viikolla olisi ollut aika sinne ravitsemusterapeutille. Näin nopeaan se sitten tuli, vaikka aluksi pelottelivat sen menevän syksyyn. No, soitin sinne polille, että kannattaako meidän enää edes tulla, kun ruokailut sujuu hyvin. Hoitaja oli sitä mieltä että vaihdetaan aika lasten lääkärin soittoaikaan. No, siinä puhelussa ei montaa minuuttia mennyt, lääkäri oli sitä mieltä ettei todellakaan ole tarvista käydä ravitsemusterapeutilla, eikä erikoislääkärillä. Ja minä olen kyllä ihan samaa mieltä.

Viikko sitten juhlimme myös kummipoikani rippijuhlia. Ihana tilaisuus, kuten aina. Hyvin neiti jaksoi kirkossakin olla, vaikka mieheni toi kyllä hänet paikalle vasta myöhemmin. Ehkä se reilu tunti paikallaan istumista olisi kuitenkin ollut liikaa. Vuoden päästä sitten olisi seuraavat rippijuhlat, minun nuoremman poikani <3

Eipä meille tämän ihmeempiä kuulu, kolmas hammas ilmestyi neitin suuhun tässä muutama päivä sitten. Neljäs korvatulehdus on parasta aikaa lääkittävänä, minä siis inhottavassa kesäflunssassa ja tytönkin nenä vielä vuotaa.

Uusia sanojakin on taas kuulta. Tälläkin hetkellä neiti leikkii isänsä kanssa kumiankoilla ja hokee kokoajan "ankka,ankka,ankka" ja toinen uusi sana on "vettä". Ihana pieni papupata :)

maanantaina alkaa työt. Kääk. Vaikka ihan kivaakin jo aloittaa. Viime yönä näin sellaista unta, että oli ensimmäinen työpäiväni ja lapsia minulla oli yksitoista hoidossa ja olin iiiiiiiiihan ulalla mitä heidän kanssaan pitää tehdä. Onneksi ei taida kuitenkaan ihan niin isoa ryhmää tulla :)

Ihanaa ja aurinkoista juhannuksen ja kesän jatkoa :)