Niin se vaan loppuu tämäkin loma ja aamulla on paluu arkeen. Loma on ollut kyllä ihana, vaikka ilmat eivät kovin kesäiset olekaan olleet. Nyt muutamana päivänä olemme saaneet nauttia aurinkoisista ja lämpimistä päivistä, onneksi. Lomalla tuli tehtyä paljon kaikenlaista mukavaa. Päällimmäisenä  mieleen jäävät reissut Visulahteen ja Nokkakivelle, käynti kotieläinpihassa ja lukuisat kerrat lähi maatilalla, mattojen pesu ( ihanaa puuhaa ), ystäväni häät, kesäteatteri äitini kanssa, krokettipeli, tikanheitto ( joka on tänä kesänä kyllä ollut paljon vähäisempää, kuin aiempina kesinä ), mökkireissut lasten kanssa ja mukava yhdessä puuhailu. Laskin huvikseni, että kaiken kaikkiaan minulla oli 38 päivää lomaa ja niistä vain 10 sellaista, ettei luonamme ollut yhtään vierasta lasta ( paitsi naapurin tyttö ), joten se jo kertoo paljon lomani kulusta :) On ollut ihana käydä lasten kanssa ongella ja uimassa, tehdä eväsretkiä rannalle ja nauttia kaikista vähäisistäkin lämpimistä päivistä. Kylminä päivinä olemme pelanneet sisällä mm. Fortunaa ( ihan paras peli ), tietysti myös Uunoa ja monia muitakin lautapelejä. Kerran kävimme myös Super Cornerissa. Kivaa on siis ollut.

Tämä viimeinen viikonloppu meni tukipoikien kanssa ja esikoisen asuntoa siivotessa. Olipahan muuten aikamoinen urakka. Poikani muutti uuteen vuokra-asuntoon perjantaina ja lupasin auttaa entisen asunnon siivouksessa, tietysti. No, nyt se on tehty ja toivottavasti kelpaa. Jalat ja kädet verillä raastoin listoja ja kaakeleita, mutta mitäpä sitä ei lapsensa eteen tekisi :)

Kelit ovat olleet tänä kesänä kaikkea mahdollista, pari viikkoa sitten satoi kamalasti rakeita ja pihalla oli vielä seuraavanakin päivänä isot " lumikasat ", on satanut vettä, tuullut ja ollut järkyttävän kylmä, mutta onneksi näitäkin lämpimiä päiviä kesään on mahtunut. Uimassakin olen käynyt jo kahdeksan kertaa, mikä on paljon enemmän kuin menneinä kesinä. Neiti ajelee innoissaan pyörällään ja osaa jo sen touhun oikein hienosti ilman apupyöriä. Nuorempi poikani saa viettää vielä pari viikkoa lomaa ja sitten alkaa taas ne tuskaiset aamuherätykset.  mansikoita olen pakastanut yhden laatikollisen ja lisää pitäisi vielä ostaa. Eilen syötiin kesän ensimmäiset mustikat, kun vanhempani toivat niitä ison kulhollisen. Metsämansikoita olemme keränneet lähi metsästä. Sain myös hommattua loman aikana itselleni ihanan pöllölaukun kirpprilta j ostin lahjaksi saamallani lahjakortilla iki-ihanan hupparin :)

Loma siis oli kaikin puolin ihana. Huomenna aloitan työt uuden hoitolapsen, pienen 10 kk:n ikäisen prinsessan, kanssa. Tiistaina saapuu myös yksi entisistä hoitolapsistani ja viimeinen sitten parin viikon päästä. On ihan kivaa palata töihin, kun ryhmässä on tapahtunut muutoksia ja saan näin uusia haasteita arkeen.

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana loma tai voihan se olla vielä edessäpäin :)