Sinä pieni ihminen, joka saavuit luoksemme monien pettymysten, hoitovuosien, kyynelien ja jo menentetyn toivon jälkeen kauniina elokuun iltana reilut neljä vuotta sitten. Sinä pieni ICSI- ihmeemme, joka toit valon elämäämme ja teit perheestämme täydellisen. Minusta teit äidin kolmatta ja viimeistä kertaa, isästäsi teit isän, annoit hänelle elämän tärkeimmän roolin ja nuoremmasta veljestäsi teit isonveljen ja vanhempi veljesi sai kunnian olla isoveli kahdelle sisarukselle. Sinä pieni kiharatukkainen päivänsäde, kiukkupussi, äkäpää, maailman rakkain tyttölapsi <3

Vauvavuosi oli rankka. Olit aikamoinen äkäpussi, viihdyit oikeastaan vain sylissä, sait hirveitä raivareita, kieltäydyit tissistä, vaikka sinnikkäästi sinua imetinkin 1v 7 kk, kieltäydyit kaikesta muustakin ruuasta ja olit kaikin puolin hyvin vaativa vauva. Mutta silti niin hurmaava, täydellinen. Et tykännyt mitenkään erikoisesti vesileikeistä, vauvauinti kuitenkin aloitettiin sinun ollessasi viiden kuukauden ikäinen, mutta opittuasi kävelemään vajaa 10 kk iässä, et viihtynyt altaan syvässä päässä enää lainkaan, vaan halusit puuhailla matalalla kävellen, joten jätimme uintiharrastuksen kesken. Tai siis aloimme käymään uimassa ilman ohjattua toimintaa ja siitäkös sinä vasta tykkäsit. Korvatulehduksia oli sinullakin, ensimmäinen ollessasi 7 kk. Rakastit kirjoja ja edelleenkin ne ovat sinulle tärkeitä ja rakkaita. Muita tärkeitä leluja olivat kärpäslätkä, kaukosäädin ja pallot :) Opit aikaisin myös puhumaan, lauloit 1v 4kk ikäisenä jo monta laulua, suosikkisi oli " Tuiki, tuiki, tähtönen ".  Kasvaessasi isommaksi aloit hoitamaan omia vauvanukkejasi, niitä sinulla on viisi ; Mummon tekemä Emma, kaksi Baby bornia Sisko ja Roosa ja kaksi pientä pehmeä vartaloista Veli ja Arttu. Nimet olet keksinyt heille itse. Leikkiruuilla ja astioilla olet tykännyt leikkiä oikeastaan aina, palikat, duplot, megabloksit, pikku legot, junarata, soittimet, muumit taloineen ja tarvikkeineen sekä pehmolelut kuuluvat myös mukaviin leikkihetkiin.

Olet tullut aina hyvin toimeen toisten lasten kanssa, hoitolapsiahan meillä on ollut lähes aina. Ja nyt kavereitasi ovat myös tukilapset, naapurin tyttö, kavereitteni lapset ja tietysti omat serkkusi. Tykkäät kovasti hoitaa kolmea kissaamme ja yhtä koiraamme. Haaveilet akvaariosta ja pupusta, mutta tämän eläintarhan kiintiö on nyt kyllä jo täysi. Osaat paljon asioita, olet kiinnostunut numeroista ja kirjaimista. Osaat kirjoittaa nimesi ja mallista oikeastaan mitä vaan. Lasket sujuvasti kahteenkymmeneen ja tunnet numerot. Pelaat lautapelejä ja Uno - korttipeli on suurin suosikkisi. Maalaat, piirrät, leikkaat, pujottelet taitavasti ja nyt olet innostunut hamahelmitöistä, niitä olet tehnyt jo kymmeniä. Olet alkanut kiinnostua vaatteista, et huoli päällesi enää ihan mitä vaan. Frozen - tuotteet ovat tällä hetkellä suuressa suosiossa.

Olet kova tyttö komentelemaan ja riitatilanteita kavereiden kanssa syntyykin juuri siitä, kun toiset eivät tee niinkuin sinä haluaisit. Mökötät kädet puuskassa suuttuessasi, mutta lepyt yhtä nopeasti kuin suututkin. Liikut mielelläsi, kiipeilet, pyöräilet, juokset, hypit, uit ja pelaat erilaisia ulkopelejä.

Sanot joka päivä, että " rakastan sua näääääiiiiin paljon " ja levität kätesi. Halaat, tulet syliin, pussailet ja rakastat. Rakastat elämää, mikä on niin ihanaa. Sinun ikäiselläsi ei vielä ole huolta huomisesta ja toivottavasti saatkin nauttia kauan huolettomasta elämästä. Odotat innolla joulua ja talvea, aiot kuulema syödä kaikki lumet ja jäät omasta pihasta ja mikäli viime talven touhut toistuvat, sitä en epäile yhtään :)

Vauvakirjan ensimmäinen sivu kertoo, että " Kun pieni lapsi nukkuu, se täyttää yhden kokonaisen huoneen ". Näinhän se on. Rakastan sinua valtavasti, oma pieni etanani <3