Kelit ovat viilentyneet syksyisiksi, mittari näyttää yhdeksää astetta. Eilisen päivän satoi vettä. Illat ovat pimentyneet ja ulkona pystyy aistimaan syksyn viileyden ja raikkauden.

Oli tarkoitus kirjoitella tällä viikolla paljon tänne, mutta toisin kävi. Ei vaan yksinkertaisesti ollut aikaa. Alkuviikon olin ylityövapailla, kävin tukilasten palaverissa, neitillä oli hammaslääkäri. Tapasin myös muutamaa ihanaa ystävääni. Loppuviikko olikin sitten normaalisti töitä. Viikonloppu oli tarkoitus olla vapaalla, tai lupasin katsoa naapurin tyttöjä muutaman tunnin lauantaina, mutta suunnitelmiin tuli sen verran muutoksia, että tuolla ne pienet vieraat nukkuvat vierekkäin yöuniaan ja lähtevät kotiinsa tänään illalla. Hyvin heidän kanssaan on mennyt, mutta onhan tämä ollut ihan työntäyteinen viikonloppu ja vielä pitkä päivä edessä. Huomenna sitten oikeat työt ja ensimmäinen lapsi saapuu jo kuudelta. Huokaus.

Eilen kävimme tyttöjen kanssa pikaisesti mökillä, ulkoilimme vesisateessa ja touhusimme sisällä. Tänään olisi tarkoitus käydä vanhempieni luona kahvilla. Mökkikeikat vähenevät huimasti nyt syksyä kohden, mutta vielä niitä on jäljellä. Toivoisin niin paljon, että pääsisin käymään siellä yhden kerran ihan yksin. Se on ihana paikka ja ennen siellä käynti olikin sitä kuuluisaa omaa aikaani. Istuskelin työt tehtyäni laiturilla ja join kahvia. Kävelin metsässä ja ihastelin hiljaisuutta ja rauhaa. Tänä kesänä neiti on ollut joka kerta mukanani ja usein myös tukilapset ja ihanaa siellä on ollut silti, mutta niin erilaista kuitenkin, kuin yksin ollessa. Saa nähdä toteutuuko haaveeni.

Syksy tuo paljon muutoksia ja uusia haasteita omaan työhöni. Uusien lasten varhaiskasvatussuunnitelmien muodossa. Saa nähdä miten niistä selviän, mutta se on ainakin varmaa, että työ lähes tuplaantuu ja vapaa-aika jälleen vähenee.

Syksy on myös huolen ja pelon aikaa. Rakkaan läheiseni tutkimukset jatkuvat vajaan kuukauden päästä. Toivon ja rukoilen, että kaikki kääntyy vielä parhain päin <3

Mukavaa syksyistä sunnuntaita teille jokaiselle, minä aloitan työntäyteisen vapaapäivän :)