Kolmas kerta, kun kirjoitan tätä tarinaa, viimeisillä metreillä kone hävittää sen taivaan tuuliin. Joten viimeinen yritys, huomattavasti lyhennettynä versiona.

Kesäkuu on ollut hyytävän kylmä. Kymmenen astetta ei ole ylittynyt mittarissa kovinkaan monena päivänä. On ollut kovaa tuulta, myrskyä ja sadetta. Toivottavasti koko kesä ei mene samoissa merkeissä. Olisihan se kiva, jos tarkenisi ilman ulkohousuja, toppatakkia ja lapasia. Mutta näillä mennään, säähän kun emme ikävä kyllä pysty vaikuttamaan.

Hellejakson aikana neiti kävi jo uimassa. Samoin koira. Kumpikin tykkäsi kovasti. Kävimme myös hoitolasten kanssa ihanalla kevätretkellä Tahkofarmilla, jossa lapset saivat katsella, silitellä ja syöttää eläimiä, käydä mönkijä ajelulla, ratsastaa tai ajaa hevoskärryillä, istua vanhojen traktoreiden ja leikkuupuimurin ohjaamossa ja herkutella eväitä ja grillissä paistettuja makkaroita. Matkan kruunasi tietysti linja-autokyyti. Mukavaa oli ja ilmakin vielä suosi meitä ainakin toistaiseksi viimeisellä hellepäivällä.

Nuorempi poikani aloitti kauan odotetun kesäloman, jota hieman varjostaa lastensuojeluilmoituksen myötä tullut keskusteluaika sosiaalityöntekijän kanssa, mutta eipä siinä pitäisi olla mitään suurempaa ongelmaa. Tosiaan lastensuojeluilmoitus tehdään aina, kun ala-ikäinen törttöilee ja rikkoo lakia. Viimeksi tämmöinen tuli siitä, kun poikani ajoi viritetyllä mopolla. Sosiaalityöntekijä luki minulle puhelimessa poliisien tekemän raportin kyseiseltä illalta. Muutama kohta jäi vähän mietityttämään..." Äiti TODENNÄKÖISESTI selvinpäin...Poika satutti kätensä saaden siihen vertavuotavan haavan, joka ei kuitenkaan vaatinut välitöntä ambulanssihoitoa..." Siis minähän olen ollut selvinpäin, ilman pisaraakaan alkoholia kohta kahdeksan vuotta!!! Ja poikani kädessä oli puolen sentin mittainen raapaisujälki, aivan kuin kissan raapaisu. Kyllä siinä olisi ambulanssi henkilökuntaakin hymyilyttänyt, mikäli ambulanssi olisi kutsuttu paikalle ;)

Vanhempi poikani sai eilen kauan odottamansa kissanpennun. Se on ihana <3 Poikani on ollut tosi onnellisen ja iloisen oloinen, nauttinut lämpimästä keväästä, käynyt pelaamassa koripalloa ja skeittaamassa. On niin ihanaa nähdä omien lastensa onni <3

Tukilapset ovat viettäneet luonamme jo useamman päivän. Näin kesäaikaan he saavat olla luonamme enemmän, kuin vain yhden viikonlopun kuukaudessa. Olemme kierrelleet eri leikkipuistoja, käyneet äitini ja siskoni lasten kanssa ongella, mikä oli aivan ihanan rentouttavaa puuhaa, ulkoilleet omassa pihassa hyytävän kylmästä ilmasta huolimatta, pelanneet lautapelejä sisällä, höpötelleet ja hassutelleet. Huomenna he lähtevät omaan kotiinsa, tuntuu haikealta, mutta onneksi kesää on vielä jäljellä, joten pian jo näemme uudestaan.

Nyt alan ruuanlaittoon. Mieheni lähtee vuorostaan lasten kanssa ongelle :) Mukavaa päivää kaikille <3