Jouluun on enää reilu viikko aikaa. Ihanaa. Ja hui. Koti on koristeltu joulukuntoon, vai kuusi puuttuu. Monena aamuna olen jo herännyt ihanaan kinkun tuoksuun, vaikka kinkku on vielä kaupassa : ) Odotan joulua ilolla, se on niin ihana juhla. Olemme leiponeet pipareita pari kertaa, se on yksi neidin lempipuuhista ja vielä ainakin kerran niitä ensi viikolla leivomme. Lahjavalmistelut ovat osittain kesken, mutta yllättävän hyvällä mallilla nekin. Neiti tekee omia pakettejaan useita kertoja päivässä, käärii siis uniharsoihinsa kirjoja ja leluja ja me vanhemmat saamme niitä avata. Lahjatoiveekseen neiti on ilmoittanut triangelin, "kissa-auton" ja kirjoja. Ei siis lainkaan pahat toiveet. Poikien toiveet koostuvat enimmäkseen vaatelahjoista.

Ulkona on muutama sentti lunta, kivaa saada vähän valoa tähän harmaaseen vuodenaikaan. Nyt pakkasta on pari astetta, ensi viikolle on luvattu taas plussakelejä, mutta toivottavasti saamme silti valkean joulun. Joululauluja meillä kuunnellaan paljon, ainakin arkena hoitolasten ollessa hoidossa. Neiti laulaa "tuiki, tuiki, tähtöstä", "kilisee, kilisee, kulkusta", joulupukkia ja monia muitakin joululauluja. Se on niin kaunista kuultavaa <3

Olemme katsoneet yhdessä jokaisen joulukalenterin jakson, Porokuiskaajan arvoituksen. Se on ihana ohjelma. Jännityksellä seuraamme miten Pirpanan, Väinön, Rekun, Sherlokkisen, Ylitontun ja Kauppisen tarina etenee. Enää siis kymmenen yötä jouluun. Ja viisi työpäivää lomaan. Olen jo niin loman tarpeessa, etten jaksaisi enää päivääkään töitä. Mutta jaksettava on ja pian se kahden viikon loma sitten koittaa.

Tänään olisi tarkoitus käydä ystäväni luona lähi kaupungissa, katsomassa heidän uutta kotiaan ja viemässä tontun terveiset. Samalla reissulla myös siskoni lapset saavat omat pakettinsa pukinkonttiin. Kohta päästään neitin kanssa ulos lumihommiin. Eilen hän rakensi isänsä kanssa ison lumiukon pihalle ja oli oikein onnellinen saadessaan laittaa sille oikean porkkananenän. Pulkka-ajeluja hän ehdottaa myös joka päivä ja nyt täytyy nauttia, kun on ainakin hetken aikaa lunta.

Mukavaa joulun odotusta teille jokaiselle <3