Lomaa takana kolme viikkoa, saman verran vielä edessä. Kolmas viikko ei mennyt ihan vaan lomaillessa, tukilapset viettivät meillä koko viikon. Eikä voi sanoa, että kelitkään olisi suosinut lomailijoita, alkuviikon oli hyytävän kylmää ja vettä satoi aamusta iltaan. Onneksi loppuviikkoa kohden ilma lämpeni hieman, mutta joka päivä myös satoi kaatamalla.

Leivottiin lasten kanssa pullia ja pikkuleipiä, kävimme koiran kanssa lenkkeilemässä useaan otteeseen ja samalla taas ihastelemassa lähi maatilan lehmiä. Viimeisellä kerralla lehmät tulivatkin isolla joukolla ihan tien viereen meitä ihmettelemään ja lapset saivat syöttää niille heiniä. Ja kivaa oli. Tapasimme myös leikkipuisto treffeillä hoitopoikani hänen siskonsa ja äitinsä kanssa, niinkuin olemme tavanneet loman aikana myös toisen hoitopoikani sekä hoitotyttöni. Kivaa, kun yhteyttä pidetään lomankin aikana :) Olemme ulkoilleet kaikki mahdolliset ajat, lapset ovat innoissaan hyppineet trampoliinissa, leikkineet leikkimökissä, kiikkuneet, heittäneet tikkaa, ajaneet potkulaudoilla, uineet uima-altaassa ja keränneet marjoja. Mustikoita on tullut useasti koiran ulkoilutusreissuilta mukaan yllättävän paljon pienten ihmisten poimimaksi. Neiti rakastaa marjoja ja poimiikin niitä todella mielellään.

Lauantaina kävimme taas mökillä. Neiti jäi kotiin isänsä kanssa päiväunille ja tukilapset, nuorempi poikani sekä hänen serkkunsa ja tietysti minä suuntasimme kohti mökkiä. Poikia odotti mökillä iso puusavotta, johon tukilapset osallistuivat innokkaina. Ja saivat siitä tietysti palkankin. Minä tein normaalit mökkihommat ja auttelin lopuksi vielä poikia puuhommassa. Muistelimme poikien kanssa heidän lapsuusajan mökkireissujamme. Vietimme kaikki juhannukset kyseisellä mökillä. Keitimme vielä kahvit ja pojat pelasivat biljardia. Ihana reissu, kumpa pääsisimme mökille vielä joskus viettämään ihanaa viikonloppua.

Kävimme myös lasten kanssa ongella. Tällä kertaa saalis olikin huikea edelliseen kalareissuun nähden, saimme peräti 5 kalaa :) Ja edelleen täytyy todeta, että onkiminen on ihanaa ja niin rauhoittavaa puuhaa. Ehdottomasti vielä menemme uudestaankin kesän aikana. Tietysti myös grillasimme, niinkuin kesään kuuluu, keleistä huolimatta.

Tukilasten kanssa meni tällä kertaa todella hyvin. Ei ollut yhtään niin raskasta kuin edellisellä kerralla. Nyt odotamme innolla seuraavaa tapaamista, joka onkin jo kahden viikon päästä. Nuoremmat tukipojat tulevat seuraavan kerran vasta elokuussa. Mieskin jäi lomalle. Tai no, tuossa se nyt laittelee työkamppeitaan kasaan ja lähtee vielä siirtelemään työkalustoa tässä aamun aikana, mutta sen jälkeen alkaa virallinen loma.

Eilen kun tukilapset lähtivät kotiinsa, viettäen siis yhteensä 9 päivää ja yötä luonamme, oli olo jotenkin outo, tyhjä. En osannut tehdä juuri mitään. Koti oli hiljainen ja rauhallinen. Neiti kömpi hetkeksi kainalooni sohvalle ja sanoi " Ompa äiti kiva välillä olla sinun kanssa ihan kahdestaan <3 " Ja niinhän se on, nyt nautin hänen seurastaan ja uudesta juuri alkaneesta lomaviikosta. Illalla puhuin lähes kolme tuntia ystäväni kanssa puhelimessa, luksusta, viimeisen viikon aikana ei juuri tullut ystäville soiteltua <3

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille !