Hurja ajatus, että jouluun on enää kolme yötä. Aika menee niin kauhean nopeasti. Kaksi päivää vielä töitä ja perjantaina onneksi vapaa. Lapset ovat hirveän levottomia, laskevat päiviä ja joka asiassa joulu on jollain lailla mukana. Mutta ymmärrettäväähän se on, onhan joulu lapsille niin erilainen, kuin meille aikuisille. Joulu on lasten juhla <3

Tänään leivotaan vielä kerran pipareita ja koristellaan kuusi, vihdoinkin! Ulkona on nollakeli, useita plussa-asteita luvattu loppuviikoksi ja eilen satoikin vettä. Mutta ei se haittaa, lunta on sen verran maassa, ettei se ihan heti pois sula, ei ainakaan ennen joulua :)

Viikonloppua vietettiin isolla porukalla, kun kaikki neljä tukilasta olivat paikalla. Kävimme laskemassa mäkeä ja luistelemassa ja kivaa oli. Nyt onkin pitkästä aikaa kolmen viikon tauko, etteivät he saavu seuraksemme. Jokainen viettää kotonaan joulun ja uuden vuoden ja sitten taas jatketaan yhteisiä viikonloppuja. Tänään selviää tulevatko tätini ja hänen miehensä Ruotsista perinteisesti viettämään joulua vanhempieni luo. Mummoni saapuu perjantaina joulunviettoon. Meidän oma jouluvieraamme, hyvä ystävämme, haetaan meille jo tänä iltana. Joulun tulo on käsinkosketeltavissa, vuoden kaunein juhla.

Hyvän ystäväni perheeseen odotetaan jouluvauvaa, luulen että pieni nyytti ehkä jo tuhisee äitinsä kainalossa <3 Toinen hyvä ystäväni joutui tekemään raskaan päätöksen ja hyvästelemään 14 vuotta vanhan rakkaan koiransa juuri näin joulun alla, kolmas hyvä ystäväni lähti viettämään joulua Helsinkiin, kesällä tapahtunut ero ottaa vielä sen verran koville, ettei hän halunnut kohdata joulua täällä. Jokaisella meillä on erilainen joulu, mutta toivottavasti se on kaikille hyvä ja lämminhenkinen <3

" Minun jouluni on sisäinen rauha ja valkoinen maa. Minun jouluni on seestynyt mieli, kun kuunnella saan. Ikuista kuisketta kaikkeuden, olla kuin pienenä osana sen. Sellainen jouluni on..."