" Lunta tulvillaan, on raikas talvisää..." No ei aivan, kolme yötä jouluun, ulkona sataa KAATAMALLA vettä ja lämpöasteitakin on +6. Voihan joulu tosiaan. Taisi olla lähes samanlainen keli juhannuksenakin. Joulufiilis on ollut vähän hakusessa, johtuu varmaan aikalailla tästä ilmasta, mutta joulu on myös aina omalla tavallaan minulle henkisesti raskasta aikaa. En viitsi tarkemmin sitä enää tässä puida, onhan siitä tullut kirjoiteltua jo aijemmin. Mutta joulu on myös ihanaa aikaa. Saa viettää useita päiviä rakkaiden parissa, tänä jouluna saamme vielä vanhempieni luo yllätysvieraan, ihanan mummoni <3 On hyvää ruokaa ja pitkät vapaat. Niistä aijon ottaa kaiken irti. Eilen neiti leipoi isänsä kanssa pipareita, jotka tosin on jo lähes syöty, täytyy siis vielä tehdä yksi erä ennen aattoa. Koristelimme myös joulukuusen siinä toivossa, että se hieman toisi joulutunnelmaa ja täytyy kyllä myöntää, että onhan se ihana "jouluntuoja". Tuleva joulupukkimme aiheutta nyt hieman päänvaivaa. Hän on siis ystävämme, joka on viettänyt jo pari joulua kanssamme ja niin oli suunnitelmissa nytkin. Mutta en ole saanut häntä nyt kiinni muutamaan päivään ja huomenna hänen olisi jo tarkoitus saapua vieraaksemme. Pelkään pahoin, että viina on nyt vienyt pidemmän korren :( Hän siis käyttää ransaasti alkoholia, mutta ei tietenkään koskaan meillä ollessaan. No nähtäväksi jää ilmaantuuko hän paikalle. Toivon kovasti, että hän tulee. Viinasta onkin nyt ollut viikonlopun aikaan paljon puhetta ystäväni kanssa ja täytyy taas todeta, että en kadu hetkeäkään sitä päivää, kun miehemme kanssa lopetimme täysin alkoholin käytön. Ei siitä seuraa kuin ongelmia ja pahaa mieltä :(

Ihana ystäväni saapuu kohta viettämään sadepäivää kanssani. Ihanaa. Neiti odottaa innoissaan mummonsa kanssa uimahalliin menoa. Uimakassi on ollut pakattuna jo aamusta asti ja kokoajan hän kysyy joko lähdetään päiväunille. Uimahalliin lähtö tapahtuu siis unien jälkeen.

Nuorempi poikani lähti vähän vastahakoisesti tänään kouluun ja ihan ymmärrettävää kyllä, peruskoululaisilla alkoi loma jo lauantaina, hän joutuu raahautumaan bussipysäkille vielä huomenna. Itse aijon tänään vielä käydä kauppa-asioilla ja pitää varmaan hakea ne viimeiset lahjat vielä postistakin. Huomenna tai keskiviikkona ajattelin piparien ja torttujen lisäksi leipoa jonkinlaisen kuivakakun. Ne eivät todellakaan ole minun parhaita tuotoksiani, mutta ajattelin silti kokeilla. Olen tehnyt nyt joulun alla useita taloja. En todellakaan piparitaloja, nekään eivät ole minun juttuni, vaan taloja suklaasta. Niistä on kyllä tullut tosi kivoja ja mukavaa on viedä joulutuomisina jotain itse tehtyä.

Mutta nyt täytyy rientää arkiaskareisiin. Hyvää ja rauhallista Joulun aikaa teille jokaiselle <3 Ehkä tämän joulun osuvin joululaulu voisi olla "no onkos tullut kesä nyt talven keskelle..."