Nyt on pakko istua hetki aloillaan ja kirjoittaa meidän eilen 10 kuukautta tulleen neidin kuulumisia, muuten kohta huomaan että ollaan jo pian seuraavassa etapissa, edelleen tämä aika rientää niin hurjaa vauhtia.

Eilen olikin neuvola, edellisellä kerralla reilu 2 viikkoa sitten painoa oli 9940g ja pituutta 72,8 cm.Eilen painoa olikin sitten vähemmän, 9800g ja pituutta 73,2 cm. Vähän siis oli paino laskenut, mutta ei siitä lainkaan huolestuttu. Neiti on kuitenkin hyvän kokoinen ja liikkuu niin paljon, että painonlasku sallittakoon :)

Neuvolakorttiin terveydenhoitaja kirjoitti näin :" Topakka tyttö. Kävelee jo hienosti. Pinsettiote kummallakin kädellä kaunis. Juttelee kovasti, myös oikeita sanoja. Aukile+. Ruokailut alkaneet onnistua, syö jo ihan mielellään. Rintamaito 4-5 /vrk.

Paras lause on ehdottomasti tuo RUOKAILUT ALKANEET ONNISTUA!!! Jipiiiiiiiii, mä oon siitä ihan huippu iloinen! Vähän ne syömiset välillä tökkii, neiti on ollut nuhainen viimeisen viikon, mutta edelleen voi sanoa, että hyvin hän syö :) Tyttö syö nykyään siis aamupuuron herättyään, herää n.klo 7.30-8, mikä on ihan outoa, kun ennen herättiin siinä kuuden pintaan :0, lounas menee sitten klo 11 maissa ja tissiä klo 12 ennen unille menoa. Päikkäreitä nukkuu 1,5-2,5 tuntia. Jos nukkuu vaan tuon 1,5h niin ilta on toooodella paha, kahdella tunnilla pärjää jo ihan hyvin. Välipala sitten herättyä, jukurttia, hedelmäsosetta, smoothieta, sormiruokaa, kaikki menee :) Päivälinen sitten n.16.30-17 ja iltapuuro klo 19.30. Ja yöunille tyttö simahtaa todella vaivattomasti klo 21. Päiväunia on nyt reilun viikon ajan ollut vaan nuo yhdet, paitsi jos aamulla herää ennen seitsemää ( ei ole tehnyt sitä kyllä pitkään aikaan ) niin silloin tarvitsee kymmenen minuutin torkut yhdeksän maissa. Vedejuonti on aina ollut meillä aikamoinen haaste. Nyt kuitenkin tyttö on oppinut juomaan sitäkin hyvin. Ensin hän oppi hörppimällä minun vesipullostani, siinä on sellainen "urheilukorkki" ja siitä sitten pikkuhiljaa siirtyi nokkamukiin. Tosin edelleen juo mieluummin minun pullosta ;)

Päivät meillä suunnilleen asutaan ulkona :) Aamupäivällä tosin käydään monesti avoimessa päiväkodissa tai perhekahvilassa tai sitten ollaan ulkona omassa pihassa tai mennään puistoon. Neiti viihtyy joka paikassa todella hyvin, paitsi jos yritetään olla päivä kotona, niin johan kiukkua riittää. Ulkona olo on ihanaa, vaikka tyttö syö ihan kaiken ; Hiekat, kivet, kukat, nurmikon. Kaiken minkä vaan saa käteensä. Hän ymmärtää kyllä hyvin kiellot, mutta ei vaan tottele ;) Eilen käytiin ensimmäistä kertaa uimarannalla. Kastelin neitin varpaita vedessä ja sinnepä veteen olisi sitten kokoajan pitänyt päästä. kai sitä pitää lähteä uudestaan rannalle tänään ja ottaa tälläkertaa myös uikkarit mukaan. Omassa pihassa tyttö on kerran päässyt vesitouhuihin, kun laitettiin ammeeseen vettä ja neiti sai siinä tehdä vesihommiaan. Voi sitä riemua :) Kyllä tämä elämä on nykyään ihanaa <3

Käytiin mieheni kanssa tiukkasävyinen keskustelu tässä muutama viikko sitten siitä, ettei me koskaan tehdä mitään perheenä. Tai edes kolmestaan, kun isot pojat on omilla menoillaan.Minusta tuntui, että meitä on monta ryhmää tässä perheessä, minä ja tyttö, mies ja tyttö, minä ja pojat, mies ja pojat...Mutta missä siis kaikki yhteinen? No, nyt onkin sitten touhuttu yhdessä miehen ja neitin kanssa kaikenlaista, käytiin onkimassa ja savustamassa lohi, mattopyykillä ( jes, yhtä mattoa lukuunottamatta kaikki matot on pesty ), pestiin ikkunoita, käytiin kirppareilla, tosin mies oli tämän ajan omilla asioillaan ;), on grillattu koko perheen voimin, heitetty tikkaa ja pompittu trampoliinilla. Niin ihanaa <3 Ihanaa kun on kesä!!!

Tyttö touhuilee nykyään paljon kaikkea mikä on kielletty. Räplää pistorasioita, tonkii kissanhiekka-astiaa, syö kissankupeista, pureksii sähköjohtoja ja kävelee, kävelee ja kävelee. Hän kävelee melkein kokoajan, ehkä noin 3/4 liikkumisista hän liikkuu kävellen. Kävelytuoli on ihan tarpeeton. Samoin kaikki lelut joutaisi romukoppaan, ne ei kiinnosta pätkääkään. Tyttö on hurjasti minun perään, hän olisi kokoajan sylissäni, jos vaan jaksaisin häntä kantaa. Isänsä ja poikien kanssa hän viihtyy lattialla ja touhuaa yksinäänkin mikäli minä en ole näkyvissä, mutta heti kun saavun paikalle niin syliin on päästävä. Liekköhän vähän liikaa häntä kannellut ;) Uusin suosikkihomma neitillä on pyykkikoneen tyhjennys. Ihanan näköistä, kun pikkuinen huojuu siinä koneen edessä ja tyhjentää kuhealla vimmalla konetta :) Ja tosiaan hän tyhjentää sen koneen aina, kun vaan pääsee kylppäriin, olipa siellä sitten puhtaat tai likaiset pyykit ;)