Kylmä ja sateinen. Lämpötila on tainnut peräti kerran kohota +20 asteeseen. Vettä on satanut ihan joka päivä ja sataa nytkin. Itikoita on kamalasti. Kokoajan vahvistuu tunne, etten minä enää olekaan kesäihminen, kyllä muut vuodenajat voittavat kesän mennen tullen. Silti tämä kesä on varmasti paras kesä pitkiin aikoihin. On jo niin paljon helpompi hengittää ja olla. Nauttia elämän pienistä asioista. Yöuneni ovat parantuneet huomattavasti, muutaman yön nukuin jo hyvin, nyt takana on kaksi huonompaa yötä. Ruoka ei maistu edelleenkään, mutta jotain saan kuitenkin päivän aikana syötyä. Paino on jo pikkuisen noussut, onneksi. Nyt meillä on loma. Saan olla lomalla neitin kanssa kokonaista kuusi viikkoa. Mies jää lomalle huomenna.

Juhannus meni lähes huomaamatta. Kaatosateessa kotia siivotessa. On ihanaa, kun jaksaa jo tehdä tavallisia asioita. Ystävämme oli usean päivän meillä vierailulla ja ihana täysi-ikäiseni oli koko juhannuksen kuin myrskynmerkki. Siihenkin alkaa jo tottua. Nuorempi pojista vietti juhannusta kaverinsa luona. Juhannuspäivänä ilma oli vähän parempi, joten silloin grillasimme, heitimme tikkaa ja neiti hyppi innoissaan trampoliinissa. Nautimme yhdessä olosta. Eilen täysi-ikäiseni oli taas ainakin hetkelisesti ihana oma itsensä. Hän sai töitä! Ihan oikeita töitä! Huippua! Omaan asuntoon hänellä olisi jo kova halu päästä. Minä pitäisin hänet vielä mielelläni kotona, mutta en aijo muuttoakaan vastustaa, mikäli sopiva asunto kohdalle osuu.

Lomasuunnitelmia meillä ei juurikaan ole. Kyllä me varmaan jossain ainakin neitin kanssa piipahdamme, pojat menevät ainakin festareille Tampereelle, niinkuin edellisenäkin kesänä.

Mies on puhunut pitkään omasta haaveestaan. En ole edes jaksanut ajatella aikaisemmin koko asiaa, mutta nyt ajatus on alkanut tuntua myös minusta houkuttelevalta, joten voi olla, että elämämme muuttuu entisestään ihan lähiaikoina ;)

Olisi ihanaa käydä uimassa järvessä, eväsretkillä kauniissa kesäisessä luonnossa, ulkoilla paljon, syödä torilla jäätelöä  ja kerätä voimia auringosta pitkää tulevaa talvea varten, mutta eipä paljon huvita sadeasussa ja hanskat kädessä rannalle lähteä. Pihanurmikko on tullut kerran jo leikattua lähes toppavaatteissa ja pihakukat kelluvat sadevedessä. Hyvä puoli on tietysti se, että vaatteita on niin paljon päällä, että jokailtainen punkkitarkastus on huomattavasti helpompi tehdä, kun ei kai nekään kuvotukset toppahaalarin läpi tartu.

Tänään hemmottelin itseäni saamallani lahjakortilla. Neiti oli vanhempieni luona hoidossa. Silti tänään olo on ollut masentava ja ajatukset pyörii kaikessa surullisessa. Jospa huomenna olisi taas parempi päivä...

 

Hyvää kesän jatkot <3 <3