Niin se vaan päättyi eilen äitiysloma, haikeaa. Jotenkin tunsin olevani "suojassa" normaalilta elämältä, kun olin äitiyslomalla. Höh, kuulostaa kummalliselta :o Tänään sitten alkoikin kesäloma ja senhän nyt huomasi jo ilmasta. Mä tilasin ainakin juhannukseen asti auringonpaistetta ja lämpöä :)

Pomo pudotti heti maanpinnalle ilmoittamalla tulevat kesälapset. Kivantuntuisella ryhmällä aloittelen heinäkuun ajan.

Meillä on taisteltu kovasti ruokailujen kanssa. Kaikki mahdollinen Show oli jo käytössä. Oli erilaisia leluja, vaarallisia leluja, kovaäänisiä leluja, kirjoja, keittiövälineitä, pehmoleluja, keittiökoneita, astioita, kynttilöitä, ruokia, tietokone, puhelin, siis oikeasti ihan kaikki mitä vaan mieleen tuli. Minä lapoin ruokaa suuhun ja mies pyöritti sirkusta. Välillä jopa naamiaisvaatteet päällä. Tätä siis oli 4 kertaa päivässä. Jokaisena päivänä. Kunnes tämäkään ei enää riittänyt. Neiti yksinkertaisesti käänsi päänsä alaspäin ja päätti olla syömättä. Hermoja raastavaa.

Yhtenä aamuna päätin taas kokeilla sitä, että annan aamupalaksi vain sormiruokaa, syököön tai olkoon syömättä. Tarjolla oli vaaleaa leipää, ruisleipää, näkkäriä, kurkkua, tomaattia, omenaa, banaania, talkmuroja, jopa riisimuroja, maissinaksuja ja puolukoita. Neiti söi kolme puolukkaa. Tai ne olivat ainoat, jotka des kävivät suussa, en tiedä nielasiko niitäkään. En antanut muuta. Ajattelin lounaan olevan helppo nakki. Hohhoijaa, koskaan ei ole ollut niin pahaa ruokailua :(

Silloin päätin, että nyt saa riittää. En kestä enää. Mielessä pyöri kolme vaihtoehtoa - tupakka, känni ja hirttoköysi :0 Päädyin kuitenkin pyytämään apua neuvolasta ja tietysti "palstakamuiltani". Neuvolasta sain ohjeeksi nollata tilanne. Ööööö, siis miten? Ensin ei terkkarikaan osannut oikein sanoa mitään järkevää, mutta hän soitti sitten asiaa mietittyään uudestaan ja antoi ohjeita: Ruokailut tapahtukoon jatkossa sylissä, syöttötuolissa pitäisi olla paljon positiivisia kokemuksia, siis kaikkea muuta kuin syömistä, emme saisi miehen kanssa puhua enää neitin kuullen ruokailun kamaluudesta, pitäisi kokoajan olla hyvällä tuulella ja hullutella neitin kanssa paljon. Ja lopettaa show ruokailun yhteydessä :0 No, näin tein. Otin tytön syliin ja eteen ainoastaan kirjan. Vähän aikaa hän yritti kääntää itseään mutkalle, mutta sylissäpä se olikin helpommin estettävissä. Ja uskomatonta, mutta totta, tyttö söi yllättävän hyvin :) Tätä on nyt jatkunut kolme päivää. Ja minä nautin joka kerta, kun ruokailu on "helposti" ohi.

Tänään kävimme asian tiimoilta myös tapaamassa neuvolanlääkäriä. Ei siitä mitään hyötyä kyllä ollut. Niinkuin arvelinkin. Mitään allergiaa tai muutakaan "vikaa" ei ole syytä epäillä, eikä siis alkaa tutkimaan koska mitään oireita ei ole. Neuvolantäti konsultoi ravitsemusterapeuttia ja soittelee joskus muutaman viikon kuluttua mikäli on saanut jotain hyviä vinkkejä. Vähän tyhjä olo sieltä jäi, mutta onneksi ruokailut on nyt olleet helpompia ja toivottavasti näin jatkuu edelleen.

Viikko sitten jätettiin pois myös yösyönti. Helppoa kun mikä. Yritin tarjota monta kertaa, mutta tyttö ei huolinut, joten lopetin haikeana tarjoamisen. Yhden kerran toki annoin aamuyöstä vähän ennen heräämistä, koska tiedän ettei hän sitä hereillä ollessaan huoli. Viime yönä tyttö söi kolme kertaa, joten se siitä ;)

Viime viikolla jätettiin pois myös iltaunet. Neiti vaan päätti yhtenä iltana ettei maltakaan nukkua, vaikka vaunulenkillä oltiin. Joten sen jälkeen ei sitten enää laitettukaan nukkumaan ja hyvin on mennyt. Tyttö nukahtaa illalla yhdeksän maissa ja todella helposti. 

Tänään on nautittu ihanasta kesäpäivästä, mittari näyttää vieläkin 20 astetta. Olimme ulkona monta tuntia ja kohta olisi iltapuuron aika. Vieläkin se kirpaisee. Mutta nyt kannustamaan Suomea huimaan puolivälierä voittoon ja kohti finaalipelejä. Hyvältähän nuo lukemat tällä hetkellä näyttääkin, 3-0 ;_ * MUOKS* Peli 3-3. voi kele, Suomi lähtee myös kesälomalle :/ Ja itse joutaa pois telkkarin äärestä! *muoksmuoks* HYVÄ SUOMI, 4-3 :) Ja eikun unimatin maahan...