Heräsin aamukuudelta siihen, kun pikkuinen tuhisija kömpi "sivuvaunustaan" kainalooni <3 Ihanampaa herätystä ei voisi edes toivoa. Siinä katselin tunnin verran hänen tuhinaansa ennenkuin hän heräsi. Ja aina yhtä iloisella tuulella. Hän nousee sadasosa sekunnissa istumaan ja yleensä jotain vasten myös seisomaan. Huvittavaa, luulisi että mukavampi olisi heräillä rauhassa :)

Yöllä luin ystäväni lähettämän viestin " Hyvää äitienpäivää rakas ystäväni". Lämmitti mieltä, mutta tunsin myös suurta haikeutta. Hän on yksi lapsettomista ystävistäni ja hyvin suurella todennäköisyydellä hän ei koskaan tule lapsia saamaan :( Olen surullinen hänen puolestaan.

Puhuin vaunulenkillä puhelimessa myös toisen läheisen ystäväni kanssa. Lapseton hänkin, mutta uskon, toivon ja rukoilen että hän saa vielä jonakin päivänä olla äiti. Hän olisi varmasti loistava äiti lapsilleen. Suuri voimahalaus hänellekin tähän rankkaan viikonloppuun :(

Myös eräs palstalta tuttu ystäväni surettaa kovasti, he ovat joutuneet pettymään jo liian monta kertaa, mutta uskon että syksyllä on heidän vuoronsa onnistua. Halaus myös hänelle <3

Oma äitienpäiväaamuni meni ihan normaaleissa merkeissä. Ainakin melkein. Mies oli tehnyt neitin kanssa ihanan kortin, johon tyttö oli itse kynällä hieman avustettuna tehnyt jotain söheröä. Voih, miten suloinen se kortti oli. Siinä oli myös neitimme valokuva ja Seppälän lahjakortti. Kiitos heille kovasti :)

Kävin aamulla myös hakemassa äidilleni lahjan, ihanan pienen kissavauvan, Sakun <3 Tosin nimi saattaa vielä muuttua, setäni on nimittäin samanniminen ;)

Poikani olivat ostaneet minulle ihanan kynttilän. Saan heiltä melkein joka äitienpäivä uuden ihanan kynttilän, enkä raski koskaan niitä polttaa. Sain myös kummaltakin lämpimän halauksen. Sekin olisi riittänyt. Nuorempi poikani oli myös tehnyt itse kortin. Siinä oli jälleen ihana runo. Kirjoitan sen tähän loppuun.

Kävin lasteni kanssa tietysti myös äitini luona. Ja edelleen voisin laulaa, että "Äideistä parhaimman sain! " En osaa sanoin kuvata miten kiitollinen olen äidilleni kaikesta. Hän on aina ollut minulle äärettömän rakas ja tärkeä. En selviäisi elämästä ilman häntä. Kiitos, että olet olemassa ja kiitos, että olet juuri sellainen kuin olet. Hyvää äitienpäivää rakas äiti <3

Kävimme muutama päivä sitten myös "äitienpäivävierailulla" mummoni ja ukkini luona. Olipa ihana nähdä heitä. Mummoni on ollut aika huonossa kunnossa koko talven ja ukkinikin sairasti vasta keuhkokuumeen. Mutta nyt he olivat ihanan pirteitä ja jaksoivat jutella ja "höösätä" myös neitin kanssa. Eipä tarvitse kauaa miettiä mistä äitini on "oppinsa" perinyt, kyllä he mummon kanssa ovat niin samanlaisia. Ihania. Toivottavasti näemme vielä monta kertaa!

Samalla reissulla kävimme myös mieheni mummon ja ukin luona. Ihania ihmisiä hekin.

Nyt mieheni on käymässä neitin kanssa oman äitinsä luona. Minä poden kotona kamalaa selkäsärkyä :/

Hyvää äitienpäivän iltaa vielä jokaiselle äidille <3

 

                "Lapsuusajan parhaan, sulta ÄITI sain.

                  Siitä pelkkää hyvää jäi muistoksi vain.

                 Kodin lämmön ja ÄIDIN rakkauden.

                  sai tuntea pieni lapsonen.

                  Kun lapsuuden leikit jäivät kauas taa

                   ja oli aika nuoruus aloittaa,

                   sinä ÄITI polkuni tasoitit 

                    ja monilta vaaroilta varjelit.

                   Nyt kiitollisin mielin tajuan sen kaiken,

                   ihmeellisen ÄIDIN rakkauden,

                   joka lastaan aina hoivaa ja kantaa,

                   elon loppuun parhaan turvan antaa!"

 

Jokainen äiti-sana oli vielä kirjoitettu isoilla kirjaimilla. Minun ihana teinipoikani. Täällä kyyneleet silmissä, tietenkin <3