Voih, mun vauva täyttää tänään jo 7 kuukautta! Ihan mieletöntä! Iso tyttöhän se jo on eikä mikään vauva :/ No, on se oikeesti vauvakin vielä. Ainakin nyt, kun on vähän kipeänä reppana. Nenä vuotaa, yskittää ja vähän lämpöäkin. Silloin on oikein ihana könytä äitin kainalossa päivät ja  yöt. Varsinkin yöt. Eipä tullut viime yönä nukuttua juuri yhtään, mutta kyllä sitä vaan ihmeellisesti jaksaa itkevää vauvaa hoitaa, kun tosiaan tietää ettei se turhia vänise vaan sillä koskee johonkin. Voi nyyh, toivottavasti tauti menis äkkiä ohi.

Muuten meidän 7 kk jaksaa ihan hyvin. Ruoka maistuu ehkä hiekan paremmin päivä päivältä, tosin tappeluahan se kokoajan on, mutta kyllä se jo jotain nielaseekin. Vellistä luovuttiin kokonaan, ei vaan yksinkertaisesti ollut meidän neitin juttu. Rintamaito on paljon parempaa :)

Lattialla tyttö viihtyy ihan älyttömän huonosti, siis selällään tai mahallaan viihtyy ehkä minuutin. Ei toinen varmaan koskaan opi ryömimään, kun ei siellä lattialla viihdy. Istuminen on nykyään ihan huippu juttu ja aina hän vinkuukin niin kauan, että nostamme hänet istumaan lelukorin viereen. Siinä sitten kyllä kököttää vaikka kuinka kauan ja tutkii lelujaan. Harvoin enää kaatuu, vaan osaa istua kyllä tosi hyvin. Mutta mitenkähän sen sais viihtymään myös muuten lattialla? Kertokaa hyviä vinkkejä?

Hampaista ei ole vielä tietoakaan, ehkä ne ennen kouluikää tulee tai sitten pitää hommata tekarit ;)

Rytmit neitillä on heittänyt ihan mullin mallin. Tai siis kyllähän ne suunnilleen samassa on pysynyt, mutta unta ei päivässä tulee enää lähellekkään sitä mitä vielä kuukausi sitten. Yöunet oli jo välillä jopa 2 tuntia lyhyemmät, mutta nyt ne on oikeastaan palannut samaan mitä on ollut aijemmin, eli neiti nukkuu klo 21-6.30. Mutta päiväunet onkin sitten lyhentynyt huimasti, kolmet unet tosin edelleenkin nukutaan, aamulla pienet puolen tunnin torkut ( Näistä ehkä voisi jo luopua, mutta sitten se vaikeuttaa meidän perhekerhoa ja vauvauintia, joten nukkokoon nämäkin edelleen ). Sitten seuraavat unet on klo 12 -> ja näitä unia hän nukkuu nykyään 1,5-2,5 tuntia, nämä olivat vielä pari viikkoa sitten 3-4 tuntia- Alkuun tämä muutos tuntui kamalalta, mutta nyt siihenkin alkaa jo tottua. Sit vielä illalla kuuden maissa pienet puolen tunnin torkut. Saapa nähdä milloin tyty siirtyy kaksiin uniin.

Nyt olen myös viettänyt laatuaikaa itseni kanssa. Heh. Nukun nimittäin joka ilta tajukankaalla 1-2 tuntia tajuamatta maailman menosta yhtään mitään ja voi miten siitä nautinkaan. Tosin tämä onnistuu vaan joka toinen viikko, kun mies on aamuvuorossa. Ja kävimpä yhtenä iltana viettämässä pari tuntia jäähallilla, pisin aika minkä olen neitistä erossa ollut. Kiva oli käydä katsomassa nuoremman poikani jääkiekkomatsi, vaikka puhelinta tulikin kytättyä ainakin sata kertaa :)

Viime viikolla käytiin neitin kanssa ensimmäistä kertaa leikkipuistossa. Suurin syy siihen oli käydä moikkaamassa minun työkavereita, mutta kylläpä neiti jo kiikkuikin ja tykkäsi oikein kovasti. Ihanaa kun kevät tulee, pääsee ihan toisella lailla ulkoilemaan.

Nyt en ennätä tämän enempää, päiväunet kutsuvat...MINUA ;) Mutta sain LILILTÄ kivan haasteen ( tai kaksikin ), VIIKKO VAUVAN ELÄMÄSSÄ- haastetta aijon nyt toteuttaa ensi viikon. Siinä kerrotaan päiväkirjamaiseen tyyliin viikon ajan joka päivä pikkuisen elämästä ja arjesta. Haasteellista se minulle tosiaankin on, miten ihmeessä saan itseni joka päivä tähän blogini ääreen??? Mutta lupaan ainakin yrittää. Aloitan huomenna, mutta kirjoitan varmaan aina päivän myöhässä, kun en yleensä jaksa enää iltaisin tässä koneella istua. Mutta siis tulossa kiva haasteellinen viikko ja nyt minä painun pehkuihin :)